B-expressive

B-expressive | Blog

'NU ZAL HET ONTKIEMEN' OFTEWEL IK HEB ER ZIN IN!

Zomer 2023

In Jesaja 43 staat in vers '18 Denk niet aan de dingen van vroeger, let niet op de dingen van het verleden. 19 Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis.'


Ergens in 1994 las ik bovengenoemde tekst. Ik weet nog precies waar dat was. Dat was bijna 30 jaar geleden in Vorden. 


Terugkijkend: wordt alles 'ten goede gebruikt' voor waar ik nu ben gearriveerd in dit hoofdstuk van mijn leven.


Ben ik op dit moment helemaal hersteld en heb ik geen post-covid klachten meer, nog niet nee, maar het leven is zo kostbaar en nodigt uit om gevierd te worden tot eer en glorie van onze Hemelse Vader šŸŽŠ

Hoop-vol-Leven

is een leven met groei

ontkiemen = beginnen te groeien, het zaad ontkiemd. Iets dat zich ontwikkeld, Kiemen, ontluiken, ontspruiten, ontstaan, opkiemen, opkomen, uitbotten, uitkomen, uitlopen, uitspruiten, voortspruiten etc.

Wat dat 'nieuwe begin' ook mag worden, ik ervoer de liefde en genade van God om stapje voor stapje, dag aan dag deze smalle wegen te bewandelen.

OP WEG NAAR EEN BEGIN

Winter 2020 - winter 2022

werd een periode, van wat ik benoem als het 'bewandelen van smalle wegen naar een nieuw begin'. Daarbij kon ik niet anders, dan 'mijn jas uit  doen'. Mijn jas wat stond voor taken, werk, bezigheden in welke vorm dan ook, buitenshuis en grotendeels binnenshuis.

Het werd een periode van 'overgave', oftewel deze periode onbevangen, ongedwongen en vrijmoedig aangaan, zelfs spontaan, maar niet ondoordacht of onbezonnen. Onderweg, op weg naar een begin. Een begin van een zoektocht waarin de afslag van revalidatie,  bezinning, loslaten van bekende betreden wegen niet gemist kon worden. Ik ontdekte nieuwe inzichten vanwege andere uitdagingen die long covid met zich mee bracht. Een nieuw begin brak aan hield ik mij voor šŸŒæ

'JAS UITGETROKKEN' OFTEWEL HET BEWANDELEN VAN SMALLE WEGEN

20 december 2020

Vijf dagen voor Kerst 2020 werd ik geveld door het covid-19 virus. Ook mijn echtkameraad en jongste zoon. Zij waren, tot onze grote dankbaarheid, na twee weken nagenoeg klachtenvrij. Ik echter, ging een langere periode tegemoet van revalidatie en grote uitdagingen.

BETROKKEN ZIJN EN 'RECHT DOEN' AAN ANDEREN

Voorjaar 2013 

In 2013 merkte ik dat mijn hart uitging naar hulpverlening en heb ik heel bewust mijn ontslag ingediend en afscheid genomen van het bedrijfsleven, op dat moment nog totaal niet wetende wat er mij stond te wachten.

Diezelfde dag hadden mijn man en ik een vergadering bij het Diaconaal Netwerk, daar hoorden we dat het Netwerk naar een coƶrdinator thuisadministratie zochten. Ik wist dat mijn avontuur daar op dat moment zou beginnen en later ook bij het draaien van inloopspreekuren bij het Sociaal Juridisch Steunpunt. Ook heb ik mogen meewerken aan het project 'GeldWijs' waardoor ik een aantal jaren op basis- en middelbare scholen in de gemeente Barneveld gastlessen heb mogen geven met het doel jongeren bewust te maken van hun omgang met geld. Daarnaast het voorkomen van financiĆ«le problemen door van tevoren in actie te komen.


Mijn zoon typeert deze periode als 'ma, je ging helemaal los' in die tijd. Klopt! Ik had het buitengewoon fantastisch naar mijn zin en ervaarde God's grote glimlach op mijn leven. 

Totdat een andere periode zich aandiende waarbij ik 'mijn jas moest uittrekken'.

VAARWEL BEDRIJFSLEVEN HELLO HULPVERLENING

Sinds 2010

deed ik naast mijn betaalde baan ook vrijwilligerswerk op het gebied van schuldhulpverlening. Mijn man en ik hebben trainingen gevolgd bij onder andere 'SchuldHulpMaatje', een vrijwilligersorganisatie die mensen wil helpen met (dreigende) financiƫle problemen en bij een Diaconaal Netwerk. Het sprak ons erg aan om anderen daarin te mogen en kunnen helpen. We realiseerden ons niet dat het ons zo veel zou doen. We maakten hele wonderlijke dingen mee, maar ook hartverscheurende zaken. De gebeurtenissen zouden grote veranderingen met zich meebrengen in mijn leven.

SWEET SEVENTEEN

1979

Begonnen in het bedrijfsleven. Ik had mijn diploma van het Schoevers Instituut maar net binnen, en begon aan een periode van ruim 30 jaar bedrijfsleven waarin ik gewerkt heb op verschillende locaties en afdelingen op administratief en veelal secretarieel gebied. Dat werd een mooie, dynamische periode. Heel goed en heel leerzaam. Veel uitdagingen gekend en veel mooie mensen mogen ontmoeten.