B-expressive | coaching


Betrokken zijn is met passie en bewogenheid

je leven delen met anderen.


Carolina Lanting GoedBoos-coach/partner

Waarom GoedBoos coaching


Wat is er veel boosheid in ons en om ons heen. En wat maakt dat soms veel kapot, vaak meer dan ons lief is. Boosheid is een gevoel met een veelheid aan uitingsvormen: van frustratie tot je miskend voelen en van er op los willen slaan tot passief verzet.


GoedBoos heeft een aantal kernonderwerpen rond boosheid in een cursus samengebracht. GoedBoos (stimu-)leert je boosheid te zien als een bijzondere krachtbron die je helpt om je in te zetten tegen onrecht en om relaties die door conflicten dreigen te lopen, te helpen herstellen.


De vier kernonderwerpen zijn:

De waarheid vertellen in liefde,

Over reageren bij irritaties,

Verschillen leren waarderen en

Vergeven, vergeten en verzoenen.


Droom eens mee:

Wat zou er gebeuren als: relaties door conflicten niet stuklopen, maar worden verdiept.

Teams beter leren samen werken door irritaties goed te uiten, of buren die zich naar elkaar meer durven uiten over wensen en grenzen. Individuen beter om kunnen gaan met verwijten en er dus minder geroddeld wordt en onjuiste informatie de ronde doet.


Wat hoop je te leren?

Misschien herken je een van de verlangens en is dat de aanleiding om GoedBoos te gaan volgen.

Je hebt ervoor gekozen met dit onderwerp aan de slag te gaan. Gefeliciteerd! Dat is een goede eerste stap, het begin van nieuwe groei op dit terrein.

GoedBoos werkt met variatie in de presentatie en zet jezelf aan het werk via persoonlijke vragen, opdrachten in groepjes en verwerkingsvragen om mee aan de slag te gaan.


uit: GoedBoos. Hoe werkt het? | Auteur: Gerard van der Schee


GoedBoos coaching in verschillende vormen


Wil je leren ontdekken dat je ten diepste niet boos bent op 'iemand' maar op 'iets', wat deze persoon zei, deed of juist niet deed. Deze denkkader biedt namelijk zoveel meer mogelijkheden om jezelf en anderen uit te dagen om voor het goede te kiezen en het verkeerde te laten.


Ik bied jou de volgende vormen aan:

- workshop, kleine groepen

- individuele coaching

- cursus, 4 dagdelen

- internet-cursus, via GoedBoos-partner


Neem                   met mij op voor meer informatie, data en tarieven en om je aan te melden.Reacties van deelnemers op GoedBoos coaching


'Het hielp mij inderdaad om even op adem te komen'

"Ik zat volledig in het verhaal maar zag toen, dat jij op het juiste moment in het gesprek mengde Carolina.

Jouw emotie in je ogen, dat voelde als meeleven voor zowel de pijn die de ander had als bij mij.

Tevens jouw inbreng; om mij ervan bewust te maken om in te zien welke impact het kan hebben door mijn 'afvuren van aanvallen door mijn woorden' op die ander. Het hielp mij inderdaad om even "op adem te komen", want het leek op een bokswedstrijd om vervolgens "terug te slaan". Maar dan natuurlijk om het gesprek goed af te kunnen sluiten waar zowel ik als die ander zich in kon vinden."


'Het gesprek aangaan zonder verwijt'

Dat coachingsgesprekken soms nodig zijn heb ik aan den lijve ondervonden. Dit keer was ik erg boos en gespannen geworden omdat er nogal wat mis ging in de verzendingen en leveringen uitbleven. Ook in deze coachtingsgesprek wandelde Carolina met me mee in mijn verhaal en ontdekte ik dat ik vastliep omdat ik niet verder meer kon kijken dan mijn eigen frustraties. Ik ben opnieuw het gesprek aangegaan met de leverancier en sprak zonder verwijt. Deed een paar stappen terug en nodigde die ander uit om met een oplossing te komen. Ik merkte dat ik niet meer gespannen en boos was, en in het gesprek kwamen we tot een goede oplossing.


Literatuur


Covey, Stephen R, 2002. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap | Amsterdam: Business Contact.


Lundberg, Gary B. en Saunders Lundberg, Saunders Lundberg, Joy, 1999. Problemen laten bij wie ze horen - Help jezelf en anderen door begrijpend te luisteren | Utrecht: Het Spectrum


Martin, Jim, 2013. Passie voor recht - Op zoek naar kerken met lef | Amsterdam: Ark Media

Schee, van der Gerard, 2013. Goed Boos - Hoe werkt het? | Almere: Goed Boos

Schee, van der Gerard, 2015. Goed Boos - Wat zegt de Bijbel? | Almere: Goed Boos

Schee, van der Gerard, 2018 Goed Boos - Wat doe je er mee als leider? | Almere: Goed Boos